Els nois i noies de Cinquè estem treballant el Rock.
Els anys 50 són l'inici de l'era del Rock'n'roll. Va començar a la segona meitat del segle XX. Prové de la barreja entre el rhythm'n'blues negre i el country blanc. La incorporació de cantants blancs, la difusió radiofònica i el progrés de la tecnologia i de la indústria discogràfica van fer que el Rock'n'roll esclatés a tot el món com una autèntica revolució.
Entre tots anirem descobrint els orígens i l'evolució d'aquest gènere musical, els instruments i tipus d'agrupacions característiques, els ritmes bàsics, i moltes coses més!
De moment, podem anar escoltant una mica de Rock'n'roll!
Els alumnes de Primer, per celebrar que ja arriba el Rei Carnestoltes a tots els pobles i ciutats, hem après a cantar i ballar la cançó popular catalana "Carnestoltes quinze voltes"! Aquí teniu la partitura!
Avui les orques i els dofins s'han emportat unes varetes màgiques que han fet ells mateixos. Hem fabricat aquestes varetes per treballar un fragment de l'obra del Trencanous de Txaikovsky, La fada de sucre.
Hem tancat els ulls per fer un gran viatge a un bosc màgic. Un bosc on viuen fades i fullets i només per la nit i quan tot està tranquil, les fades surten amb les seves varetes per convertir tot el que toquen en sucre i dolços. Hem baixat les persianes i ens hem quedat ben a les fosques, com si fos de nit. La mare de les fades ens ha vingut a veure i ens ha dit que estiguéssim ben alerta i amb les orelles ben obertes perquè el fullet podria venir en qualsevol moment. Quan hem sentit que s'acostava ens hem amagat sota d'un arbre perquè no ens tragués les nostres varetes.
Ens ho hem passat molt bé fent aquesta audició.
I si proveu d'anar a dormir aquesta nit amb la vostra vareta màgica ? Potser els vostres somnis us porten aquest bosc tan especial i ple de sorpreses !
Els alumnes d'infantil estem preparant una dansa per la rua que farem diendres 28 de febrer, el dia que ve el Rei Carnestoltes!
Hem escollit la cançó de Jaume Sisa, Qualsevol dia pot sortir el sol i hem adaptat el text. Els alumnes de la coral de l'escola han fet un gran treball i han col·laborat amb els alumnes d'infantil perquè aquest dia sigui encara més especial. Des d'aquí els donem les gràcies a tots ells.
Us deixem un tastet de la cançó! Esperem que us agradi tant com a nosaltres :)
Estem treballant el so agut i greu. Al final de la classe hem escoltat aquesta cançó i l'hem ballat tots junts. Alcem les mans quan sona el senyor agut i ens ajupim quan sona el senyor greu. Ens ho hem passat molt bé !
Les girafes i elefants estem treballant aquesta cançó-dansa. Per presentar la cançó, la Rebecca ens ha explicat un conte que parla d'aquesta cançó. Us el deixo aquí per si el voleu tornar a explicar als vostres fills.
Hem escoltat el conte d'en Patufet i hem après la seva cançó ! Després, hem interpretat la obra per treballar el so fort i el fluix.
Us deixo també un àudio casolà on podreu escoltar el conte d'en Patufet. És una activitat de contacontes que vaig fer amb uns companys dirigit a nens i pares. En aquesta gravació podreu escoltar un noi que explica la història d'en Patufet acompanyat de la guitarra, la melodia que toco jo amb el violí i els nens que canten la cançó. Espero que us agradi!
Els nois i noies de Sisè hem començat a treballar el Jazz.
El Jazz és un gènere musical que ha donat peu al desenvolupament de molts estils musicals i ritmes diferents.
Entre tots anirem descobrint els orígens, el tipus d'agrupacions que es dediquen a aquest gènere, els instruments més característics, estils, compositors, ...
Els alumnes de Quart estem treballant la banda sonora de la pel·lícula "La pantera rosa". Entre tots anirem descobrint l'estructura de l'obra i els instruments que hi apareixen. Parlarem del compositor, del director de la pel·lícula i del dibuixant del personatge de la pantera rosa. També veurem alguns capítols i ens n'adonarem de que a música ha estat molt important dins del món del cinema i de la televisió.
Aquí podeu escoltar la banda sonora de "La pantera rosa".
La música que s'ha composat per a una pel·lícula s'anomena banda sonora. Aquesta música pot ser tant vocal com instrumental i la seva funció és reforçar allò que se'ns vol transmetre amb imatges.
Se'n diu banda sonora (soundtrack) perquè els elements sonors queden enregistrats òpticament o magnèticament a la banda lateral del rotlle de la pel·lícula.
Henry Mancini
Va néixer als Estats
Units (Cliveland,6 d’abril de 1924- Beverly Hills, 14 de juny de 1994). Es deia
Enrico Nicola Mancini. És el compositor de la banda sonora de la pel·lícula “La
pantera rosa”, per la qual va guanyar nombrosos premis (quatre
Òscars, un Globus d’Or i un Gremi). Va ser un compositor de música per a cinema
i televisió. La seva música és del gènere musical del jazz.
Blake Edwards
Va néixer el 26 de
juliol del 1922 als Estats Units, Oklahoma. Va morir el 15 de desembre de 2010.
Va estar casat amb la famosa actriu Julie
Andrews i va tenir 4 fills.
Va ser el
guionista de nombroses pel·lícules. Va treballar a la ràdio i televisió que li
va servir com a plataforma pel cinema. Va ser actor, guionista i productor de
cinema. Va fer un musical “Dos Hombres contra el oeste”.
Va fer 37 pel·lícules.
Algunes
pel·lícules:
La seva primera pel·lícula data del 1956, “Venga
tu sonrisa”.
-“Desayuno con diamantes”,
1961.
-“La Pantera rosa”,
1964.
-“La carrera del siglo”,
1965.
-“El guateque”,
1968.
-“La mujer perfecta”,
1979.
Friz Freleng
Va néixer el 21 d’agost de 1905 als Estats
Units. Va ser un gran il·lustrador, que va treballar 63 anys per la indústria
de dibuixos animats. Va morir
quan tenia 89 anys , el 26 de Maig de 1995.
Creador, director i
productor de la gran Warner Brothes
Cartoon, entre els anys 1933 i 1983.
També va ser caricaturista, director i productor estadunidenc
conegut pel seu treball en les sèries animades
de Warner Bros.
El seu últim dibuix va ser la pantera rosa. L’abril
de 2013 el dibuix de la pantera rosa va fer 40 anys.